Weet je het even niet meer of loop je vast?

Rouw gaat over zoveel meer dan alleen afscheid nemen van een geliefde of dierbare. Het kan ook gaan over: (V)Echt – Scheiding (van je ouders), Ziek zijn, Eenzaamheid, Depressie tijdens deze coronatijd, je baan verliezen, je relatie of vriendschappen verliezen of een huis/omgeving na bijvoorbeeld een verhuizing. Bovenal gaat het erover, dat je vastloopt, je belemmerd wordt in je dagelijkse gang van zaken en je weet dat het goed zou zijn om er iets mee te doen…

Kennismakingsgesprek

Dit gesprek is bedoeld om te kijken wat jij met de behandeling wilt bereiken en om te kijken of je bij mij op de juiste plek bent.

Individuele therapie

Ik zal je ongeveer 1 keer in de twee weken, ongeveer 1 a 1,5 uur, zien. Afhankelijk van de problematiek zullen we met elkaar inschatten hoeveel gesprekken er ongeveer plaats zullen vinden. Uitgaande van ervaringen zullen dit ongeveer 8 tot 10 gesprekken zijn. De gesprekken kunnen op een kantoor of bij jou thuis gehouden worden.

Gezin/Familie

Gezinnen en familie zie ik 1 keer in de twee weken, ongeveer 1,5 á 2 uur. Er wordt binnen het gezin ook gekeken naar de mogelijke problematiek van individuele gezinsleden. Vervolgens wordt er met u samen besproken wat er nodig is om als (individu binnen het) gezin de draad weer op te kunnen pakken en samen op een prettige(re) manier verder te kunnen in uw gezin en het leven.

Telefonisch consult

Mijn voorkeur gaat uit naar face to face contact. Mocht je niet in staat zijn om naar mijn praktijkruimte te komen, kunnen we altijd een gesprek via telefoon, beeldbellen of Skype hebben. 

Rouwgroep
De rouwgroep kan steunend zijn. Herkenning, erkenning en steun zijn belangrijk en waardevol. Vaak heb je aan een half woord genoeg. Hoe fijn is het als je deze ervaringen onder begeleiding van een rouwtherapeut kunt delen met mensen die in dezelfde situatie zitten.

Het deelnemen aan een rouwgroep kan je helpen om de draad weer op te pakken en helpt je leren luisteren naar jezelf. We staan stil bij jouw verhaal, ervaringen, gedachten en gevoelens. Je krijgt over- en inzicht in je eigen rouwproces. Daarnaast leer je om met je verdriet om te gaan en kijken we naar wat helpende troost en steun is voor jou.

Rouwgroepen begeleiden wij altijd met twee personen, dit zal ik doen samen met Mirjan de Jong – Kolthof van Praktijk SIL in Spanbroek. 

Wij zien jullie als groep acht maal, één keer in de twee weken, ongeveer 1,5 a 2 uur. Dit is afhankelijk van de samenstelling van de groep qua leeftijd en niveau.

De groepen worden per problematiek behandeld. Dat betekent dat wanneer er bijvoorbeeld een rouwgroep wordt gestart, er geen scheidingsproblematiek wordt behandeld en andersom.

Wij hanteren een minimum aantal deelnemers van 4 personen en maximum van 6 personen.

Er start een nieuwe groep op vrijdag 7 mei 2021 van 15.00 tot 16.30 uur of  dinsdag 18 mei 2021 van 19.00 tot 20.30 uur (wanneer de maatregelen het toelaten) in praktijk SIL (in het prachtige pand van Yogavisie): Spanbroekerweg 161 in Spanbroek. 

De begeleiding van groepen zal altijd op een kantoor plaatsvinden. 

Workshop Verlies en Rouw

Er kunnen ook workshops verzorgd worden omtrent Verlies en Rouw aan bedrijven of scholen. Dit is altijd maatwerk, net wat de wensen en behoeften zijn.

Tarieven 

TypeDuurTarief
   
Kennismaking60 minuten50 euro
Individuele therapie60 minuten75 Euro
Gezin/Familie90 minuten75 Euro
Telefonisch consult30 minuten35 euro
Rouwgroep90 minutenin overleg
Workshop Verlies en Rouw1 dagdeel (3 uur)in overleg

Vergoedingen en verhindering

Voor nu komen de geldende tarieven voor jouw eigen rekening, wellicht verandert dat in de toekomst. Je kunt de facturen wel opvoeren bij de aangifte inkomstenbelasting als niet vergoedde ziektekosten.

Als je verhinderd bent om wat voor reden dan ook, dien je dit 24 uur van te voren aan te geven. Indien je te laat bent met afmelden of je bent bij het gesprek niet aanwezig zonder afmelding, worden de kosten in rekening gebracht.

hulp bij rouw