hartje marloes

Doodgewoon, samenvatting van een hele mooie bijeenkomst

Vandaag hebben wij een hele mooie presentatie mogen verzorgen over uitvaartverzorging, een vak vol liefde wat al ruim 60 jaar in onze familielijn zit. Wat te doen bij een (onverwacht) overlijden? Waar kunt u allemaal aan denken met betrekking tot het afscheid, de kosten, de mogelijkheden tot opbaring, de kaart en uw wensen?
Zijn uw nabestaanden op de hoogte van uw voorkeuren?

Er was veel interesse voor de uitleg over Thanatopraxie,
“Een warme en mooie manier van opbaren”

Thanatopraxie, oftewel het balsemen van een overledene, is een eeuwenoude manier van opbaren die nabestaanden kan helpen om waardig afscheid te nemen hun dierbare. Het doel van thanatopraxie is om het lichaam van een overledene te conserveren en te behouden, waardoor de natuurlijk ontbinding wordt vertraagd. Dit proces wordt altijd uitgevoerd door ervaren professionals, bekend als thanatopracteurs, die zorgvuldig en respectvol te werk gaan.

Eén van de belangrijkste voordelen van thanatopraxie is dat het de nabestaanden de mogelijkheid biedt om hun dierbare te zien en te herinneren zoals ze waren tijdens hun leven.

Andere voordelen van Thanatopraxie:
Een opbaring zonder koeling
Lichaam op omgeving temperatuur
Vlekken en verkleuringen verdwijnen
Ontspannen gelaat
Langere opbaarperiode
Geen hinderlijke geuren
Geen condensvorming
Meer mogelijkheden bij thuis opbaringen.

Al eerder stond er in een krantenartikel over ons: “De dood hoort bij het leven” en wij hebben het nu voortgezet in de gespreksvorm “Doodgewoon “. In het kader van het belang om hierover met elkaar en uw nabestaanden in gesprek te gaan.

Wat een fijne en warme middag om met voldoening op terug te kijken!

Wilt u ook meer informatie over bovenstaande onderwerpen of heeft u andere vragen? Wij komen met liefde bij u langs om alle mogelijkheden te bespreken.

#informatie#bijeenkomst#overlijden
#inspiratie#doodgewoon#rouwkaart#opbaring#uitvaartwensen#warmafscheid#thanatopraxie#uitvaartverzorgingwieringermeer#bekemauitvaartverzorging#metjehartjegevoelenjehanden

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *