hartje marloes

Uitnodiging bijeenkomst: Doodgewoon 5 juni 2024 van 14.30-16.30 uur

In onze maatschappij is veel veranderd in hoe wij met elkaar en met de dood omgaan, ten opzichte van vroeger.

Is het nu zo dat je sterft achter de muren van een ziekenhuis of verpleeghuis? Komen kleinkinderen nog in contact met een stervende opa? En wat als familie op afstand woont? Rouwen hoor je niet alleen te doen.

Heeft de dood een minder prominente plek in ons leven dan pakweg 60 jaar geleden? Een overlijden kan verwacht of onverwacht komen. Wanneer komt de dood als een verlossing? En als het dan zover is dat een geliefde sterft, wat doe je dan? Er moet van alles geregeld worden. Een kist, een kaart, misschien een dominee, reserveren van afscheids- of horecaruimte, beslissingen over thuis of elders opbaren…. Weet u van uw geliefde of hij/zij begraven of gecremeerd wil worden na overlijden? Wat doet dat allemaal met jou? En hoe besluit je dingen met elkaar?

 Op woensdagmiddag 5 juni mogen wij, Gerda en Marloes Bekema, moeder en dochter, vertellen over ons werk en de veranderingen door de jaren heen. Uitvaartwerk zit al meer dan 60 jaar in onze familielijn.

Afscheid nemen met je hart, je gevoel en je handen….  Hoe doe je dat?

We delen onze ervaringen, hebben tips en laten zien welke alternatieve vormen voor een uitvaart mogelijk zijn. Vooral ook staan wij open voor uw eigen inbreng en vragen, want niets is zo persoonlijk als uw eigen wensen.

Wilt u meer informatie en meepraten? U bent van harte welkom.

Datum: 5 juni 2024 van 14.30-16.30 uur (deur open en koffie klaar om 14.00) 

Plaats: Doopsgezinde kerk, Cornelis Bokstraat 1 in Schagen

Toegang: vrijwillige collecte

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *